wordpress-underviser-bred-hvid-02

BILLEDER DER GRATIS MÅ BENYTTES PÅ DIN HJEMMESIDE

Når du tilføjer indhold til din hjemmeside, så har du brug for illustrationer eller fotos.

Som udgangspunkt er alle billeder/fotos beskyttet af ophavsret – dvs. du ikke må bruge dem uden tilladelse (og måske betaling).

FIND BILLEDER VIA GOOGLE

Derfor må du altså ikke bruge et billede du har fundet på en hjemmeside eller i en Googlesøgning, uden at du sikre dig at det må benyttes.

I Google kan du lave en specifik søgning hvor du kun vil have vist billeder som må benyttes … herunder kan de se hvordan
(Bemærk at det er vigtigt at sikre sig at der tydelig, på den hjemmeside hvorfra fotoet stammer, står at det må benyttes – og hvad det må benyttes til)

WEBSITES MED GRATIS FOTOS

Der findes også flere websites hvor du kan finde Fotos som gratis må benyttes og herunder nævner jeg et par af de mest benyttede.

 

PIXABAY

Pixabay er nok det største website med “gratis” billeder …. der findes vist over 1.000.000 og mange af dem er af virkelig høj standard.

Du kan gå direkte til www.pixabay.com og søge der, men du kan også benytte dette WordPress-plugin*, som giver dig adgang til Pixabay’s mange billeder direkte fra WordPress’ Mediebibliotek

WordPress plugin : Pixabay Images

keywords : Gratis billeder – Free images – gratis foto

UNSPLASH

Søg direkte på unsplash.com eller brug dette WordPress plugin * :

WordPress plugin : Instant Images – One Click Unsplash Uploads

 

PEXELS

Søg efter fotos direkte på www.pexels.com eller benyt dette WordPress plugin*:

WordPress plugin : WP Pexels

 

Læs mere om disse plugins på de respektive sider … der ER forskel i funktionalitet m.m.

Opdateret 2022-01:

OPENVERSE – den nye billedsøgemaskine

OpenVerse er et helt ny tiltage, som WordPress står bag sammen med nonprofitorganisationen “Creative Commons

OpenVerse

OpenVerse er måske den mest brugervenlige søgefunktion, der findes, når det handler om at finde billeder, lyd og filmklip på nettet under “åbne” licenser – altså forskellige licenser der giver andre mulighed for at bruge billeder, film og lyd frit (under visse betingelser).

OpenVerse blev oprindeligt udviklet af nonprofitorganisationen Creative Commons, men er i december 2021 blevet overtaget af WordPress.org, der som en del af deres velgørende arbejde, har forpligtet sig til at føre arbejdet med projektet videre.

OpenVerse til inden for kort tid bl.a. blive integreret i WordPress – sådan at du nemt kan finde billeder som frit kan benyttes på din hjemmeside.

Link til OpenVerse

Hvad er Creative Commons?

Creative Commons blev grundlagt i 2001 og er en almennyttig organisation, der tilbyder en række simple værktøjer der giver alle og enhver, hvad enten de er studerende,  kunstnere, forskere eller andet, mulighed for – helt eller delvis – at dele sit værk med andre.

Med en Creative Commons licens kan du dele dit værk, og skræddersy din ophavsret efter behov, og derved give brugeren en række friheder i forhold til gældende ophavsret, uden at skulle indgå en individuel aftale.

Læs om Creative Commons, betingelser m.m.  her

HAR DU BRUG FOR EN NY HJEMMESIDE DER ER DESIGNET SPECIELT TIL DIG OG DIT FIRMA?

Ud over at jeg afholder WordPress kurser, så designer jeg også hjemmesider til privatpersoner, enkeltmandsvirksomheder, startups og andre firmaerDu er meget velkommen til at kontakte mig sådan at vi kan tale om hvilke behov du har til DIN nye hjemmeside.

Se mere på www.interactivedesign.dk

Kontakt venligst Lars Bregendahl Bro – Mobil : 28 78 01 99 – E-mail :

4.9/5 - (17 votes)