WordPress København kursus - citater

LAV SPECIFIKKE SØGNINGER I GOOGLE MED SØGEOPERATORER

Søgeoperatorer er ord, du kan føjes til søgninger for at indsnævre resultaterne i en søgning.

Operatør_
Hvad får man ved at bruge den pågældende operator
_
site:
_
Hvis du vil finde resultater fra en specifik hjemmeside.
 Eksempler:
landsholdet site:pol.dk eller landsholdet site:.dk
  _
link:Hvis du vil finde sider, der linker til en bestemt side.
 Eksempel:
link:dbu.dk
  _
related: Hvis du vil finde steder, der ligner en web-adresse, du allerede kender.
 Eksempel:
related:dbu.dk
  _
ORHvis du vil finde der kan bruge et af flere ord.
 Eksempel:
Elkjær or Laudrup
  _
info:Få oplysninger om en web-adresse, herunder den cachede version af siden, lignende sider, og sider, der linker til webstedet.
 Eksempel:
info:dbu.dk
  _
 cache:Se hvordan en hjemmeside så ud sidste gang Google besøgte og index’erede hjemmesiden.
 Eksempel:
cache:dbu.dk
  _
 Bemærk:
Når du bruger operatører skal der IKKE være mellemrum mellem operatøren og søgeord.

Google er uden tvivl en af de mest brugte søgemaskiner i verden, og det skyldes dens effektivitet og hurtighed i at finde informationer på internettet. Men nogle gange kan det være svært at finde præcis den information, man søger efter, især når man bruger generelle søgeord eller sætninger. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man præciserer sine Google-søgninger for at få de mest relevante resultater.

 1. Brug anførselstegn
  Anførselstegn kan bruges til at søge efter præcis en bestemt sætning eller et bestemt ord. Hvis du for eksempel søger efter “chokoladekage opskrift”, vil Google søge efter sider, der indeholder den specifikke sætning “chokoladekage opskrift” i stedet for sider, der indeholder ordene “chokolade” og “kage” adskilt.

 2. Brug bindestreg
  Hvis du vil udelukke et bestemt ord eller en sætning fra din søgning, kan du bruge bindestreg. Hvis du for eksempel søger efter “ferie i Spanien”, men ikke ønsker at se resultater for Barcelona, kan du søge efter “ferie i Spanien -Barcelona”. Google vil derefter udelade resultater, der indeholder ordet “Barcelona”.

 3. Brug asterisk ( *-stjernen).
  Asterisken kan bruges som en joker, når du søger efter et ord, men ikke er sikker på det præcise ord. Hvis du for eksempel søger efter “lærer* i Danmark”, vil Google søge efter ord, der starter med “lærer”, såsom “lærer”, “lærerinde”, “læreruddannelse” osv.

 4. Brug site:
  Hvis du vil søge efter noget på en bestemt hjemmeside, kan du bruge “site:” efterfulgt af hjemmesidens webadresse og derefter dit søgeord. Hvis du for eksempel vil søge efter artikler om klimaforandringer på Videnskab.dk, kan du søge efter “site:videnskab.dk klimaforandringer”.

 5. Brug OR
  Hvis du vil søge efter sider, der indeholder et af flere ord eller sætninger, kan du bruge OR. Hvis du for eksempel søger efter opskrifter på enten lasagne eller spaghetti, kan du søge efter “opskrift lasagne OR spaghetti”. Google vil derefter vise resultater, der indeholder enten ordet “lasagne” eller “spaghetti”.

Ved at bruge disse tips kan du præcisere dine Google-søgninger og finde de mest relevante resultater. Husk dog, at selvom Google er en fantastisk søgemaskine, er den ikke altid 100% præcis, så det kan stadig kræve lidt tid og tålmodighed at finde den nøjagtige information, du leder efter.

Google specifik søgning

SØGNING I GOOGLE EFTER BILLEDER DER FRIT MÅ BENYTTES

Alle billeder du finder i en Google-søgning er der i princippet nogen der ejer rettighederne til, med mindre der tydeligt står at de frit må benyttes (bemærk der er mange forskellige variationer over hvordan og under hvilke forhold et billede evt. må bruges)

Hvis du i Google vil finde billeder som man f.eks. både må bruge og rette i … kan du gøre sådan

Vigtigt : husk at læse betingelserne for brugen af billedet!

HAR DU BRUG FOR EN WEBDESIGNER?

Se på eksempler på hjemmesider jeg har lavet i WordPress her på
WWW.INTERACTIVEDESIGN.DK

HAR DU BRUG FOR EN NY HJEMMESIDE DER ER DESIGNET SPECIELT TIL DIG OG DIT FIRMA?

Ud over at jeg afholder WordPress kurser, så designer jeg også hjemmesider til privatpersoner, enkeltmandsvirksomheder, startups og andre firmaerDu er meget velkommen til at kontakte mig sådan at vi kan tale om hvilke behov du har til DIN nye hjemmeside.

Se mere på www.interactivedesign.dk

Kontakt venligst Lars Bregendahl Bro – Mobil : 28 78 01 99 – E-mail :

4.6/5 - (16 votes)